Nyt sitten joku ajattelee, et kyl on ihmisellä tekemisen puutetta, kun tälläisiä tekee. Heh, kyse ei ole siitä, vaan yksinkertaisesta tarpeesta suojata valkoinen lanka lattian pölyiltä ja lioilta. Kävin neulomaan Sohville valkoista villasukkaa (okei, se voi kyl olla mielenhäiriö...) ja koska kudon kerän sisältä, niin kerän loppu, eli pinta, on sitten pikkuisen likaista lankaa ja sitä on kamala neuloa. Olen kokeillut lankakoria jne, mutta ei onnistu, niihin jostain ihmeen syystä kertyy aina kaikkea muutakin roinaa ja ulkona kutoessa hiekkapöly, männyn neulaset jne valtaa koria. Otimpa siis palan kangasta ja tein tämmöisen:

On siis suojapussi, lankakerä ja neule:

Työnnetään kerä pussiin ja kiristetään pussin suu, lanka jää pussin suun keskelle:

Ja kun neulominen lopeitetaan niin puikot tyrkätään pikkuiseen taskuun pussin sivussa ja solmitaan naruilla puikkojen yläpää kiinni pussiin:

Jos iskee oikein "paha paikka" neuloa, niin tämän pussukan voi toki heittää ihan ranteeseen ja pysyy kerä varmasti mukana kutoessa:

Pussi osoittautui käteväksi myös karvaista lankaa neuloessa. Tuolloin langasta irtoavat höytyvät eivät sotke ihan kaikkia paikkoja. Tämä pussi lähtee kesäkassi 2011 vaihtoparilleni sen varsinaisen kassin lisäksi. Kassin esittelen vasta 17.6.