Jostain ihmeestä iski päähän ajatus testata tuttiketjun tekemistä. Vili ei enää tuttia mukana kanna, joten hän se sitä tarvi, tämä odottaa siis pienen syntymää, siksi siinä on tuo punainen tuttikin

Eli, tähän tarvittiin noin 30cm nauhaa, yksi lukko ja 9,5cm kuminauhaa. Minä otin nauhan ja lukon tuollaisesta mainoskaulanauhasta ja kuminauhaksi löytyi pöydältä pätkä tuota silikonista nauhaa. Yksinkertaisesti homma meni niin, että ompelin käsin ensin lukon kiinni nauhan toiseen päähän. Sitten ompelin kuminauhan päistään kiinni ja kuminauhan nauhan päähän. Voila! Valmis. Kaksi neulanpistoa sormessa. Hieman ohuempaa kannattaisi tuo nauha olla ja 9cm kuminauhaa riittäis varmaan (tässä siis se saumanvara mukana mikä menee päällekkäin tuon nauhan taitteen sisällä), tavallinenkin kuminauha, kapea siis, tähän kävisi. Ja lukoksi voisi hankkia sellaisen henkselilukon, sen saisi kiinni paidan tai takin helmaan jne, tosin saahan tuonkin. Mutta tekeleestä kuva:

Ei kummonen, mutta ei tuo kummonen ollut tehdäkään.

Tässä muuten kuva miten tälläisen ketjun voipi kiinnittää renkaalliseen tuttiin (eli kumilenksu tutin renkaasta läpi ja kiinnitysnipsu kumilenksusta, jos jollain sattuu oikosulku pujottamiseen, kuten minulla...)

Ja kun ei renkaallista tuttia meillä ole niin kuvassa tutin renkaan virkaa hoitaa verhonipsu