Eli näin minä sen teen:

1. Leikkaan resorista kaitaleen, silmämääräisesti, mutta joku reilu 4cm leveää minulla yleensä. Kaitaleen leveys on suunnilleen 3,5 kertaa valmiin reuuksen haluttu leveys.

2. Ompelen sen koneen suoraompeleella kiinni kankaaseen noin 1cm päästä reunasta. Tämä ommel määrittelee valmiin reunuksen leveyden, joten jos haluaa kapeamman, ompelee tämän lähemmäksi reunaa. Jos taas leveämmän niin ompelee kauemmaksi, kauemmaksi ommellessa pitää tietenkin huomioida resorista leikattavan kaitaleen leveys.

3. taitetaan resori reunan ympäri nurjalle ja ommellaan kiinni. Tässä vaiheesas ei välitetä miltä nurja puoli näyttää, tai kuinka paljon resoria menee entisen ompeleen yli.

4. leikataan ylijäämäresori pois nurjalta mahdollisimman läheltä ommelta, kuitenkaan katkomatta ommelta tai leikkaamatta reikiä kankaaseen (nimimerkillä, hitto tein sen taas...)

Ja näin reunus on ommeltu! Näissä kuvissa käytin kaksoisneulaa, mutta reunuksen voi toki ommella myös vaikkapa koneen koristeompeleella, esim näin:

Minulta on parikin kertaa kyselty miten ihmeessä saan reunuksesta nätin. Ottobre-lehdessä oli tuohon reunuksen mittaan hyvä ohje. Sielä lukee, että resorilla kantatessa resorikaitaleen mitta on 70% ja trikoolla 80%. Itse käytän nyrkkisääntöä 3/4 (75%) eli helposti tehtynä: Otan pätkän kaitaletta, mittaan siitä vertaamalla esim hihansuun mittaisen pätkän. Taitan kaitaleen kaksinkerroin ja vielä kertaallen "kaksinkerroin", leikkaan nyt sitten tuon tulokseksi tulevan pätkän pois (eli jos vaikka pääntie 40cm, niin kaksinkerroin 20cm ja siitä vielä puolet pois eli 10cm, jää 3/4 eli 30cm)