Monesti tekee mieli tehdä vaatteeseen nätti kaksoistikkaus, mutta ainakaan minä en kovin useasti onnistu tekemään kaikkialta yhtä leveää väliä ompeleisiin tavallisella neulalla, tällöin kaksoisneula on oiva apu. Resorireunuksia pieniin vaatteisiin ommellessa kaksoisneula on myös kätevä, koska alalanka tekee nurjalle sik-sakkia, joka samalla huolittelee kaitaleen reunan (tässä kuvassa ylimääräinen resori on vielä leikkaamatta pois)

Kaksoisneulaa käyttäessä moni kiroaa sen katkovan lankaa, tässä minun ratkaisuni asiaan.

Eli koneessani on ylhäällä kolo, johon lanka vedetään, tämä on siis se lankankiristäjän kohta (kuvassa vasemman puoleinen kiiltävä osa). Minun koneessa on tässä kohti pieni metallilevy, joka jakaa kiristäjän kahteen osaan. Vedän yksinkertaisesti toisen langan toiselle puolelle ja toisen toiselle, näin toimin jo vuonna kivi ja kanto valmistetussa äitini umpirautaisessa Evassa, jossa langaskiristäjä on sellainen pyöritettävä nuppi, siinäkin on välilevy.

Langaskireyttä kannattaa myös löysätä, itse käytän tässä Pfaff merkkisessä kireyttä 2, joka on hieman vähemmän kuin mikä koneeseen on merkitty napinläpeä varten.

Loppu langoitus meneekin sitten ihan normaalisti.

Kaksoisneuloja on pariakin eri leveyttä, minä pidän tuosta missä neulan kärkien väli on 4mm.