Nyt on pojille neulottu sukat, pieni tuleva tyttelimme on saanut vaikka mitä, niin ommeltua kuin neulottuakin. Vili on saanut syksyksi fleecepuvun ja Topin toinen kämmekäs on vihdoin ja viimein saatu pois puikoilta. Nyt alkaa olemaan kädet neulomisen kannalta jälleen siinä kunnossa, että puikot on parempi siirtää hetkeksi syrjään. Jokunen kestovaippa odottelee pöydällä valmiiksi leikattuna, mutta niihin pitäisi leikata sisäpuolen kangas ja en nyt vain taivu lattialle leikkaamaan kangasta, toisaalta pöydällä ei ole tilaa, kun siihen on kertynyt taas mitä lie. Jossain mainitsemani puutyöt odottelevat tuossa "esivalmisteltuina", odottavat vielä lisämateriaaleja, kun kaikkea en viikonloppuna saanutkaan kodin terrasta.

Mahani kasvaa kasvamistaan, tai pikemminkin tuntuu, että maha ei kasva, mutta tytteli mahan sisällä kasvaa. Kiristys vatsanahassa on sitä luokkaa, että välillä on parempi istahtaa juuri aloilleen, kuin että odottaisi sitä että tipun. Pienien polvien ja kantapäiden liikkeet näkyy puolikkaan kananmunan kokoisina kohoutumina ja niitä liikkeitä on paljon, mikä lie huitoja maailmaan tulossa...

Tätä kirjoittaessa laskettuunaikaan, 101010, olisi laskurin mukaan 46 päivää, neuvolan ennusteen mukaan nippa nappa menee lokakuulle, jos on mennäkseen. Pikku hiljaa olisi varmaan aiheellista pakata sitä reppua sairaalaan mukaan. Jos lähtö tulee lähiaikoina niin tuskin pääsen pois yhtä nopsaan kuin Vilin kanssa ja reppua voipi tarvita (koko reissu 12h, josta ajamista sairaalalle noin 2h yhteensä).  Turvakaukalonkin voisi etsiä valmiiksi näkysälle ja kaukalon lämpöpussin viritellä. Toinen kaukalo olisi vielä uudelleen verhoilematta, tosin ko kaukalo on kyllä ostettu jalustan vuoksi (samanlaiset kaukalot, joten jalustat sopivat yhteen, toinen kaukaloista on vaan hieman vanhempi ja haluaisin siihen toisenlaiset kankaat).

Pikku hommia olisi siis tässä listalla mitä tehdä ennen tyttelin syntymää, toisaalta luonteeni kaipaisi jo jotain "kunnon" tekemistä. Pystyttää vaikka uutta seinää, tai purkaa vanhaa. Maalata, tapetoida, hioa vanhaa kaappia tai edes jotain muuta kuin istua keinutuolissa ja kutoa sukkaa... Mutta kun lääkäri sanoo, että ei, niin ehkä nyt on parempi uskoa, että ei. Kyseessä kun ei tällä kertaa ole vain oma terveyteni.

Niitä ideoita rauhallisista hommista otetaan edelleen vastaan, vatsaan katsomatta :-)