Kun edellisistä tossukoista tuli liian isot, niin piirsimpä sitten aamulla uudet pienemmät kaavat ja tein tämmöiset. Kaavan alkuperä on sama, mutta nyt piirsin ihan itse kaavaa pienemmäksi. Pohjan mitta on nyt reilut 9cm. Kankaana on päällä talvifroteeta, joka oli minulle uusi tuttavuus, ja sisällä ihan tavallista pinkkiä eurokankaan ärsyttävästi rullantuvaa trikoota. Tuo kohta missä on päällisen, vuorin ja resorin sauma, on ärsyttävän "pullea", se jotenkin pilaa tossun mallin. Mutta minkäs teen, tietty tasosauma auttais, mutta siihen ei viitseliäisyys näin pienessä kohdassa riitä.

Tässä tossut Pauliina-nuken jalassa (nuken jalkaterä on vain 7cm):

Huomatkaa, että Pauliina on käynyt pesulla ja saanut puhtaan puvun päälleen, ja niin kuivan vaipan! Tämä nukke on meinaa semmoinen, että kun juottaa vettä, niin se pissii alleen. En sitten nukkea "hieman" kovakouraisesti suoraan hanan alla pestessä huomannut, että vettä meni suusta ja lopputulos oli, että nukella ollut kestovaippa kastui ihan läpi ja Pauliina pissi polvelleni tukkaa kuivatessa (joo, hyvin menee, kun nukkekin kusee jo kintuille :-) ) Noh, olen viimeksi juottanut vettä tälle nukella joskus liki 30v sitten, joten ehkäpä tuo nuken pissimis ominaisuus oli päässyt unohtumaan.

Mutta tässä tossut ihan sivusta kuvattuna, näin ne näyttää tossuilta, ehkäpä...

Tuo talvifrotee oli ihan mukava tuttavuus, tosin en pidä froteen tavasta nukata kaikki paikat (kuten kuvassakin näkyy, noita pieniä valkoisia "palleroita" on ympäriinsä). Loppujen lopuksi kangas ei kuitenkaan muuttanut maailmaani mitenkään ja aion tulevaisuudessa pysytellä fleecelinjalla tämäntapaisia kankaita tarvitessa. Tämä kankaanpalanen ajautui minulle eräästä vaihdosta ja sitä on vain 50x60cm pala, siksi päätyi tossuihin ja ehkä hupun vuoriksi tai pipoiksi ja tumpuiksi jne.