Tämä kohta on monelle ompelukoneelle kompastuskivi, onhan kangasta suunnilleen se 8 kerrosta heti alussa. Tässä minun keinoni ommella kyseessä oleva kohta saumurilla. Pyydän anteeksi kuvien tasoa ja todella törkeää työnjälkeä, tämä työ on tehty jämätilkuista pikaisesti havainnollistamaan asiaa.

1. eli kun se reunus on valmis, taitan kankaan ihan normaalisti kaksinkerroin.

2. asetan ompeluksen saumurin paininjalan alle siten, että hihansuu (tai lahje jne) on minuun itseeni päin ja neulat tulevat noin 4-5cm päähän hihansuusta.

3. ompelen tämän pienen matkan ja hieman ylimääräistä (noin 0,5-1cm). Nyt nostan paininjalan ja vedän työtä varovasti sivulle, huom! katkaisematta lankoja!

4. nyt käännän työn, eli se puoli mikä oli äsken vasten koneen tasoa, tulee nyt päälle. Asetan työn koneen paininjalan alle siihen kohti mihin nuo ylimääräiseksi ommellut langast riittää. Huomioi, että alat ompelemaan hieman äskeisen aloituksen päältä.

5. nyt sitten vain saumaa normaalisti ompelemaan. Tässä hihansuuhun muodostunut lenkki., joka syntyy tällä tavalla ommellessa.

Jos tuntuu, että aloitus kohtaan jää sauma "törröttämään", niin tähän voipi ommella tavallisella ompelukoneella pienen suoran pätkän. Se kannattaapi tehdä niin, että työ on edelleen nurin päin ja aloittaa ompeluksen jälleen siten, että omepelee hihansuuhun päin. Harva kone jaksaa meinaa lähteä liikkeelle siten, että paininjalan takaosa on "tyhjän päällä " ja etuosa paksun kangaskasan päällä. Tällä pikkutikillä (siis ees-taas ommellulla) pystyy myös ompelemaan sen työn hihansuuhun jääneen lenkin kiinni saumanvaraan, näin vaikkapa pieneen bodyyn ei jää lenkkiä mihin pienet sormet aina jäisivät kiinni pukiessa. Eli näin: